GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Dakbedekking

Dakbedekkingsconstructies

Onder dakbedekking wordt verstaan alle materiaallagen boven de onderconstructie. De onderconstructie is het dakdeel dat is ontworpen om de belastingen die op het dak worden uitgeoefend over te dragen op de rest van de constructie zoals regen, sneeuw en wind. De onderconstructie ook wel dakbeschot genoemd kan uit verschillende soorten materialen bestaan, zoals

Beton

Betonnen kanaalplaten

Cellenbeton dakplaten

Triplex dakplaten (underlayment,OSB)

Spaanderplaat

Houten delen

Houwolcement dakplaten

Stalen dakplaten

Op die ondergrondconstructie komt dan hetzij een isolatielaag met dampremmende laag of sluitlaag of - indien het een koud dak betreft - direct de dakbedekking bestaande uit bijvoorbeeld bitumen, kunststof of dakpannen etc. Zeker bij een plat of vlak dak is dakbedekking heel belangrijk om het vocht buiten te houden.

4 soorten dakbedekkingsconstructies

  • Traditioneel warmdak : hierbij is de isolatie op de onderconstructie aangebracht en blijft de onderconstructie warm

  • Omgekeerd dak

  • Koud dak

  • Niet-ge soleerd dak

Informatie over daken:

Functies dak

Functies dak

Een dak is een belangrijk onderdeel van een gebouw en naast bescherming tegen de elementen heeft het nog meer functies. Lees hier verder.

Vele soorten dakbedekkingen

Er zijn veel soorten dakbedekking in de handel. Elk merk heeft wel zijn eigen soort dakbedekking en bevestigingssysteem. Tegenwoordig bestaat dakbedekking vaak uit een combinatie van beschermende laag en isolatie en bevestigingsmogelijkheden zonder dat er dakballast noodzakelijk is. Het gaat te ver om in deze website alle mogelijke dakbedekkingsystemen en ge ntegreerde isolatiemogelijkheden te benoemen. Elke situatie vereist weer een andere oplossing.

Prijzen isoleren dak

In de regel verdient de investering in dakisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 5 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.