GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Functies dak

Bescherming

De buitenkant van een gebouw moet bescherming bieden tegen de elementen. In het Bouwbesluit is geregeld waar een gebouw aan moet voldoen ten aanzien van warmte- en geluidsisolering, condensatie, water- en winddichtheid alsmede inbraak- en brandveiligheid. Bij daken heb je bijvoorbeeld te maken met storm en rukwinden en regenbuien en afwateringseisen waaraan de daken moeten voldoen.

Binnen- en buitenklimaat

Het Bouwbesluit geeft aan dat een dak de afscheiding is tussen een binnen- en een buitenklimaat. Het binnenklimaat moet dusdanig zijn dat het geschikt is voor comfortabele bewoning. Dat betekent dat luchtdichtheid en thermische isolatie aan het Bouwbesluit moeten voldoen. We hebben het dan over een zogenaamde Rc-waarde die varieert per dakvorm en materiaalsoort.

Nu is het zo dat het Bouwbesluit geldt voor nieuwbouw, maar dat bij het na-isoleren van een dakconstructie min of meer hetzelfde eisenpakket wordt gehanteerd. Hierbij is dan niet alleen sprake van een juiste luchtdichtheid en thermische isolatie, maar wordt ook gekeken naar juiste ventilatie en vochtwerendheid. Bij verkeerd isoleren kan condensatie een probleem worden en uiteindelijk rotting van isolatiematerialen voorkomen.

Functies daken

  • Bescherming tegen de elementen (regen, sneeuw, wind, vorst etc.)

  • Het afvoeren van water uit regenval en sneeuw en hagel

  • Het afdichten of afsluiten van een ruimte

  • Bescherming tegen inbraak en diefstal

  • Estetische functie, dat wil zeggen: het geeft mede identiteit aan een gebouw

  • Het dient als opstelplaats voor machines en installaties

  • Het kan dienen als dakterras of als daktuin

  • Het kan dienen als parkeerdek

  • Het kan dienen als ondergrond voor overige situaties zoals tennisbanen, zwembaden etc.

Informatie over daken:

Functies dak

Functies dak

Een dak is een belangrijk onderdeel van een gebouw en naast bescherming tegen de elementen heeft het nog meer functies. Lees hier verder.

Kostprijs dakisolatie

In de regel verdient de investering in dakisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 5 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.