GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Isoleren tussen de balkenlaag

Isoleren tussen de balkenlaag

We gaan op deze pagina uit van het isoleren van houten daken, veelal daterend van voor 1985. Kenmerk van deze houten daken is dat - indien ze ge soleerd zijn - een slechte isolatiewaarde hebben en dat ze door ook nog eens het ontbreken van een dampremmende laag (werd destijds niet gebruikt) veel last hadden van vocht in de constructie. Dit vocht zorgde en zorgt veelal ervoor dat het isolatiemateriaal vochtig werd en zijn werking verloor en dat de houten balkenlaag aangetast werd door schimmel, rotting en ongedierte.

Een eerste belangrijke stap in een dergelijk geval is het verwijderen van het plafond en het daarna compleet verwijderen van de entuele aanwezige isolatielaag. Het de onderkant van het dak moet daarna even enkele dagen luchten en drogen en eventueel schimmel en ongedierte moet verwijderd worden.

Isolatie tussen balkenlaag

Isolatie tussen balkenlaag

Het lastigste van het aanbrengen van isolatie tussen de balkenlaag is de bevestiging. De isolatie moet voor jaren blijven hangen. Er zijn twee opties, nl. een constructie waarbij de isolatielaag vastgezet wordt, zoals op bovenstaande foto is te zien of een geheel andere methode, namelijk met plafondhangers waarbij een zwevend plafond wordt aangebracht waarop de isolatie rust.

Koud dak methode

De methode waarbij isolatie aan de onderkant c.q. tussen de lagen van de balken wordt aangebracht wordt ook wel koud dak methode genoemd aangezien de dakconstructie zelf onbeschermd blijft, wat uiteindelijk wat nadeliger uitwerkt dan de versie waarbij er bovenop het platte dak isolatie wordt aangebracht.

Een groot voordeel is echter dat de bestaande dakbedekking niet aangepakt hoeft te worden, wat het goedkoper maakt om te laten isoleren.

Voordelen isoleren binnenzijde

  • goed zelf te doen

  • goedkoper dan buitenzijde

Nadelen isoleren binnenzijde

  • plafond moet verwijderd worden

  • ingrijpende verbouwing binnenshuis

  • koud dak methode waardoor dakconstructie niet optimaal beschermd is

Betonnen daken

Platte daken zijn doorgaans in hout of beton uitgevoerd. Er is daarom verschil in isolatiemethodes en het te gebruiken isolatiemateriaal bij platte betonnen daken ten opzichte van houten daken.

Prijzen isoleren platte daken aanvragen

In de regel verdient de investering in dakisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 5 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.