Isoleren hellende of schuine daken
Isolatie schuin dak
In Nederland komen relatief veel schuine daken voor, met name bij woningen uit de jaren zestig en zeventig die veelal niet-ge soleerd werden opgeleverd. Deze daken bestaan uit allerlei soorten materialen en hebben verschillende vormen en afmetingen (oppervlaktes en hellingshoeken). Erg belangrijk bij deze woningen zijn de aansluitingen zoals de de aansluiting van de dakvoet met de nok, maar ook de dakdoorvoeren en dakdoorbrekingen zorgen voor luchtdichtheids problemen. De aansluiting van het dak zelf op de bouwmuur is vaak dusdanig slecht dat er zelfs met het blote oog naar buiten gekeken kan worden.
Op deze en onderliggende pagina's wordt dieper ingegaan op het isoleren van hellende ofwel schuine daken. Deze daken kunnen op verschillende manieren ge soleerd worden, elk met hun eigen voor- en nadelen en kostenplaatje.
Warm dak methode is het beste
De warm dak methode is de beste maar ook duurste methode om het dak te isoleren. Hierbij wordt het dak aan de buitenzijde van het dakbeschot ge soleerd en wordt de gehele draagconstructie van het dak ook warm gehouden en beschermd tegen vocht en koude. Deze methode geeft ook de beste geluidsisolatie. Na het aanbrengen van de isolatie kan wederom de dakbedekking worden aangebracht, meestal in de vorm van dakpannen of dakplaten.
Soorten hellende daken
Er zijn in Nederland veel soorten hellende daken. Hieronder ziet u een overzicht van de meest voorkomende daken. Bepaalde soorten daken komen alleen bij agrarische of industri le gebouwen voor. Ondanks de vele verschillende samenstellingen blijven mogelijke isolatiemethodes hetzelfde, echter moet er wel specifieke aandacht worden geschonken aan de verschillende aansluitingen van dakvlakken op elkaar en de vocht- en ventilatieproblematiek die daarmee samenhangt.
lessenaarsdak
zadeldak
langskap
dwarskap
dak met wolfseind
schilddak
dak met uilenbord
samengesteld dak
mansardedak
tentdak
sheddak
koepeldak
kegeldak
schaaldak
samengesteld schaaldak
getuid dak
hangdak
Prijzen isoleren hellend dak
In de regel verdient de investering in dakisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 5 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.