GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Perliet (EPB)

Origineel ruw onbehandeld perliet

Origineel ruw onbehandeld perliet

WAT IS PERLIET (EPB)

Perliet is een natuurprodukt: kleine niet-gekristalliseerde vulkanische steentjes met een soort glasachtig uiterlijk. Wereldwijd wordt op veel lokaties dit gesteente gedolven in zowel grote brokken als miniscule stukjes. Op een mechnische manier worden alle korrels uniform qua omvang gemaakt en vervolgens tot een hoge temperatuur verhit waarna ze door een chemische reactie met water in omvang toenemen met maar liefst twintig maal de oorspronkelijke afmetingen. Uiteindelijk worden het glasachtige met lucht gevulde parels. Door het vermensen met vezels, water, bindmiddel en brandvertragende middelen worden er na droging in een oven platen van gemaakt.

Belangrijkste eigenschappen van EPB

Eigenschappen ge xpandeerde perliet (EPB)

redelijke warmte isolerende eigenschappen

Brandbestendig

Schimmelbestendig en zuurbestendig

Hogedruk sterkte, niet vervormbaar

Dampopen structuur

Bestand tegen ongedierte

= 0,050 (=matig)

Prijzen perliet isolatie

In de regel verdient de investering in dakisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 5 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.

Isolerende eigenschappen

Isolerende eigenschappen van isolatiematerialen worden aangegeven door de warmtegeleidingsco ffici nt, zoals is aangegeven in onderstaande tabel

warmtegeleidingsco ffici nt

Beoordeling

> 0,05

slecht

0,045 0,05

matig

0,04 0,045

redelijk

0,03 0,04

goed

0,03

zeer goed