GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Polyurethaanschuim (PUR)

Wat is polyurethaan (PUR) isolatie ?

PUR staat voor Polyurethaanschuim en is een veel gebruikt en flexibel isolatiemiddel dat aangebracht wordt met een spuitpistool of in harde platen verkrijgbaar is. Door het combineren van twee componenenten, hars (polyol) en een harder (isocyanaat) ontstaat een schuim dat veelal aangebracht wordt met een spuitpistool.

Het grote voordeel van deze methode is dat er heel flexibel en gericht gewerkt kan worden waarbij alle kieren en gaten dichtgespoten kunnen worden en ook laagdiktes zelf bepaald kunnen worden, waardoor isolatiewaardes zelf bepaald kunnen worden.

Kunststof schuimen overzicht

  • ge xpandeerd hard polystyreenschuim (EPS)

  • ge xtrudeerd hard polystyreenschuim (XPS)

  • hard polyurethaanschuim (PUR)

  • hard phenolformaldehydeschuim (PF, resolschuim)

Belangrijkste eigenschappen van EPS

Eigenschappen PUR

Goede warmte-isolerende eigenschappen

Beperkt samendrukbaar

Goed brandwerend

Last van dampen na aanbrenging

=0,023 - 0,029 (=zeer goed)

PUR Prijzen

In de regel verdient de investering in dakisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 5 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.

Isolerende eigenschappen

Isolerende eigenschappen van isolatiematerialen worden aangegeven door de warmtegeleidingsco ffici nt, zoals is aangegeven in onderstaande tabel

warmtegeleidingsco ffici nt

Beoordeling

> 0,05

slecht

0,045 0,05

matig

0,04 0,045

redelijk

0,03 0,04

goed

0,03

zeer goed