GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Besparing op energiekosten

Grote verschillen in verband met isolatie

Wist u dat in een slecht ge soleerde rijtjeswoning jaarlijks gemiddeld 2.150 m3 gas benodigd is om te verwarmen, terwijl een uitstekend ge soleerde rijtjeswoning slechts 700 m3 aan gas nodig heeft. Een hele forse besparing van maar liefst 1.450 m3 die u dus kunt behalen ! Met een prijs van gemiddeld € 0,65 per m3 (2013/2014) bespaart u dan ruim € 942,50 per jaar !

De besparing per jaar aan energiekosten doordat het dak van de woning wordt ge soleerd is van meerdere factoren afhankelijk, zoals de omvang van de woning en het dak, de isolatiemethode en natuurlijk heel belangrijk het soort en de dikte van het isolatiemateriaal (bepaalt grotendeels de isolatiewaarde) ook is de soort verwarming van belang. Een ouderwertse combiketel is minder efficient dan een moderne HR++-ketel, waardoor besparingen ook weer kunnen vari ren. Indien een zolder eigen verwarming heeft is de besparing ook weer groter.

Daarnaast is natuurlijk de prijs per kubieke meter gas van groot belang. De verwachting is dat deze in de toekomst flink zal stijgen net als in de afgelopen 15 jaar het geval was.

Hieronder ziet u een tabel met daarin indicatieve besparingsbedragen, uitgaande van ons standaard voorbeeld van een tussenwoning (rijtjeswoning) met 74 m2 dakoppervlakte (hellende daken). Hierbij is uitgegaan van een besparing bij een zolderverdieping waar geen eigen verwarming is en een dakisolatie aan de binnenzijde van het dak. Indien een zolderverdieping ook een eigen verwarming heeft (radiator) dan is de besparing hoger.

Woning

Besparing gas per m2 ge soleerd dakoppervlakte per jaar

Besparing per jaar aan Energiekosten (2013/2014'

Rijtjeswoning met 74m2 dak

8,5 m3 per m2 per jaar

74 m2 x 8,5 m3 x € 0,65 = € 408,85

Terugverdientijd

Bent u benieuwd naar de terugverdientijd van uw investering ? Check hier dan dan de terugverdientijden van dakisolatie.

De prijsontwikkeling van gas

De prijs van gas in de toekomst is uitermate belangrijk bij het inschatten van de besparing op energiekosten. Voor 2013 en 2014 ligt de prijs van gas rond de € 0,65 per m3. De verwachting is dat de gasprijs zal stijgen vanwege:

  • jaarlijkse inflatiecorrectie

  • verhoging accijnzen en transportkosten

  • verhoging wegens koppeling aan olieprijzen (welke door schaarste en grotere vraag dan aanbod zullen stijgen)

Van 1997 tm 2012: maar liefst 120% (!) gestegen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft becijferd dat de prijzen voor energie van 1997 tot en met 2012 met maar liefst 120% zijn gestegen terwijl de gemiddelde prijsstijging van andere produkten en diensten slechts 35 % was. Met name het component gas heeft voor een grote stijging gezorgd.

Het is dan ook simpel: hoe hoger de prijs van gas gaat worden, des te groter zal uw voordeel op dat moment zijn en des te korter de terugverdienperiode !

ADVIES: VRAAG MEERDERE OFFERTES AAN

Uit ervaring weten wij dat er grote prijsverschillen zijn tussen de aanbiedingen van isolatie-bedrijven. Factoren als het soort isolatiemateriaal zijn van belang, maar ook hoe 'gretig' een bedrijf is: bij sommige bedrijven komt het voor dat er bijvoorbeeld een grote opdracht is uitgevallen en dat men naarstig op zoek is naar vervangende opdrachten. Daarnaast ontvangt u verschillende documentatiepakketten indien u bij verschillende bedrijven een vrijblijvende offerte aanvraagt. Via de onderstaande button/banner kunt u in 1 handeling bij maximaal 5 verschillende bedrijven een isolatie-offerte aanvragen : Gratis en vrijblijvend ! Check nu voor prijzen dakisolatie.