GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Is mijn pand geschikt voor dakisolatie ?

Is mijn woning geschikt voor dakisolatie ?

Elk dak is in feite geschikt om te isoleren, de vraag die u uzelf moet stellen is of het noodzakelijk is. Indien uw jaarlijkse gasverbruik hoog is, dan kan het betekenen dat uw woning niet energiezuinig genoeg is. Hieronder ziet u een staatje van het NIBUD met de gemiddelde verbruikscijfers van verschillende soorten woningen.

Gemiddeld gasverbruik (bron:nibud)

Woningtype

Gemiddeld verbruik per jaar in m3 (bij gemiddelde isolatie)

flat

1045

tussenwoning

1442

hoekwoning

1731

2 onder 1 kap

1858

vrijstaand

2427

gemiddeld alle woningen

1541

Woning van voor 1980 ?

Woningen van voor 1980 zijn niet energiezuinig en luchtdicht gebouwd en vooral via de niet-geisoleerde pannendaken verdwijnt veel warmte. Maar liefst 25 tot 30 % van de warmte in de woning gaat door het dak verloren via de niet-geisoleerde bovenste verdieping. Door het na-isoleren van het dak en/of bovenverdieping kan dit verlies voorkomen worden en bespaart u gemiddeld maar liefst € 400 tot € 500 per jaar. Dat maakt dakisolatie samen met spouwmuurisolatie de meest rendabele na- isolatiemethode !

Wat wil ik met mijn zolder ?

Een andere belangrijke vraag die u zichzelf moet stellen is wat u wil met uw zolder: wilt u deze gaan gebruiken voor bewoning (slaapkamer, kantoor, hobby etc.) of wilt u gewoon een thermisch ge soleerde bovenverdieping zodat u op uw jaarlijkse energiekosten kunt besparen ? Dan kunt u kiezen voor de goedkoopste isolatiemethodes zonder enige afwerking of is wellicht alleen het isoleren van de zoldervloer al afdoende.

Comfortabel kantoor op zolder dankzij dakisolatie

Comfortabel kantoor op zolder dankzij dakisolatie

PRIJZEN NA ISOLATIE DAK

In de regel verdient de investering in dakisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 5 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.