GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Indicatieve prijzen dakisolatie

Kosten isoleren dak

De prijs van dakisolatie wordt door meerdere factoren bepaald, zoals het soort isolatiemateriaal (het ene soort is duurder dan het andere), de arbeid die er in gaat zitten (hoeveel manuren), eventuele extra kosten zoals hoogwerkers en tenslotte de projectlocatie (ver rijden voor een bedrijven en wel of niet goed bereikbaar omdat de woning bijvoorbeeld midden in het bos staat). In het algemeen kan gesteld worden dat de kosten voor dakisolatie relatief laag zijn en de concurrentie groot is. Daarnaast heeft u nog recht op subsidie, waardoor het een heel acceptabel financieel plaatje wordt voor de meeste huiseigenaren. Ons advies is evenwel altijd om een offerte bij verschillende bedrijven aan te vragen (minimaal 3) om zo e.e.a. goed te kunnen vergelijken aangezien er altijd prijsverschillen zijn.

Subsidies: mooi meegenomen

De overheden verstrekken diverse soorten subsidies op dakisolatie, echter zijn wij in de onderstaande berekeningen alleen uitgegaan van de 6 % BTW regeling: dat betekent dat er in plaats van 21 % btw, slechts 6 % btw berekend wordt.Lees hier meer over subsidies voor dakisolatie.

Factoren die de prijs van dakisolatie bepalen

 • wat voor soort dak is het (hellend, plat, vormen etc.)

 • wat is de hellingshoek van het dak c.q. de hellingshoeken van de onderdelen

 • hoeveel breek-, hak- en eventueel sloopwerk is er ?

 • wat voor soort isolatie wenst men ?

 • wat voor dikte isolatie wenst men ofwel hoeveel isolatiewaarde is gewenst

 • wat zijn de afmetingen van de totale oppervlakte ?

 • wat is de hoogte van het dak (extra kosten hoogwerkers/steigers etc.)

 • wat is de gewenste binnenafwerking (stucwerk etc.)

 • moet dakbedekking of dakpannen vernieuwd worden

 • concurrentie tussen dakisolatiebedrijven bepaalt mede de hoogte van de prijs

 • overige factoren zoals subsidiemogelijkheden

Indicatieve prijzen dakisolatie

Daktype & omschrijving

Consumentenprijs inclusief 21% btw

Consumentenprijs met verrekening van 6 % btw ipv 21 % btw op arbeidskosten

Isoleren hellend dak (koud dak methode, aan de binnenzijde)

€ 1.650 - € 2.350

€ 1.500 - € 2.150

Isoleren hellend dak (warm dak methode, aan de buitenzijde)

€ 3.500 - € 4.500

€ 3.200 - € 3.950

Isoleren plat of vlak dak

€ 60 per m2

€ 53 per m2

Isoleren zoldervloer

€ 1.200 - € 1.500

€ 1.065 - € 1.320

Uitgangspunten indicatieve prijzen

 • Uitgangspositie is een standaard eensgezinswoning (tussenwoning/rijtjeswoning)

 • Met een dakoppervlak van 74 m2 en 50 m2 zoldervloeroppervlakte.

 • Isolatiemateriaal met een gemiddelde isolatiewaarde

 • De binnenkant van het dak wordt niet afgewerkt (gipsplaten,stucwerk etc.) omdat er teveel mogelijkheden en wensen zijn.

 • Bij opdrachtuitvoering in 2013 of 2014 wordt er 15 % minder btw gerekend op de arbeidskosten. Dat scheelt zo'n 8 a 9% op de totale gewone consumentenprijs. Indicatie is bij benadering

Toelichting

Zoals eerder gemeld gaat het hier om indicatieve en gemiddelde bedragen. Bijzondere omstandigheden alsmede projectlokatie hebben een grote invloed op de uiteindelijke prijs. Hoe afgelegener u bijvoorbeeld woont of hoe onbereikbaarder de gevel is (bijvoorbeeld omdat de gevel doorloopt in een sloot), hoe hoger de prijs zal worden. De uiteindelijke prijs is natuurlijk per leverancier verschillend en afhankelijk van het soort isolatiemateriaal en de mate waarin men een opdracht graag wilt hebben.

ADVIES: VRAAG MEERDERE OFFERTES AAN

Uit ervaring weten wij dat er grote prijsverschillen zijn tussen de aanbiedingen van isolatie-bedrijven. Factoren als het soort isolatiemateriaal zijn van belang, maar ook hoe 'gretig' een bedrijf is: bij sommige bedrijven komt het voor dat er bijvoorbeeld een grote opdracht is uitgevallen en dat men naarstig op zoek is naar vervangende opdrachten. Daarnaast ontvangt u verschillende documentatiepakketten indien u bij verschillende bedrijven een vrijblijvende offerte aanvraagt. Via de onderstaande button/banner kunt u in 1 handeling bij maximaal 5 verschillende bedrijven een isolatie-offerte aanvragen : Gratis en vrijblijvend ! Check nu voor prijzen dakisolatie.

Dakisolatie ook voor u ?