GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Geluidsisolerende werking

Geluidsisolatie dak

Een niet-ge soleerde zolderverdieping is erg gehorig. Straatverkeer is duidelijk hoorbaar, maar ook leefgeluiden zijn goed te horen. Op zich is dat niet zo'n probleem, echter indien een zolder bijvoorbeeld als extra slaapkamer of logeerkamer wordt ingericht, is het wel een probleem. Daarnaast plant het geluid zich binnen de woning voort ook al zijn andere onderdelen van de woning (gevel,ramen,vloer) wel goed ge soleerd. Het is goed om voorafgaan aan een dak- of zolderisolatie stil te staan bij de wensen en een geluidsdichte zolder (geluidsisolatie zolder) draagt zeker bij aan een beter wooncomfort. Thermische isolatie heeft ook geluidsisolerende eigenschappen.

Wat is geluid eigenlijk ?

Geluid is in feite trillingen met een bereik van circa 16 tot 20.000 herz. Deze worden door het menselijke gehoord waargenomen. Deze trillingen kunnen via lucht, water of contactgeluid verspreid worden. Bij het isoleren van woningen is voornamelijk lucht- en contactgeluid van belang.

Gevolgen van storende geluiden

  • minder concentratie

  • mogelijk slaapstoornissen

  • psychische belasting

  • hoge bloeddruk

  • gehoorbeschadiging (lange termijn)

  • verlaging wooncomfort

Niet-geïsoleerd dakpannen dak

Niet-geïsoleerd dakpannen dak

Niet-geïsoleerd dak: lucht en contactgeluid

Bij woningen uit bijvoorbeeld de jaren zestig en zeventig die voorzien zijn van hellende daken met dakpannen zijn veelal niet luchtdicht en niet-ge soleerd. Er komt dan geluid rechtstreeks binnen via luchtopeningen (zogenaamde luchtgeluid), terwijl het overige luchtgeluid via het bouwmateriaal omgezet gaat worden in trillingen (contactgeluid). Indien een dak niet-ge soleerd is, zijn de contactgeluiden veel groter dan bij een ge soleerd dak.

Geïsoleerd dak absorbeert geluid

Een ge soleerd dak absorbeert (afhankelijk van het soort isolatiemateriaal en de dikte daarvan) luchtgeluid en zet deze niet of veel minder om naar contactgeluid. Overast van wegen, spelende kinderen, overvliegende vliegtuigen en dergelijke worden daardoor mindder.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

In de regel verdient de investering in dakisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 5 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.

Dakisolatie situaties