Gunstiger Energielabel
Wat is een Energielabel ?
Een Energielabel is een informatielabel waarop in letters en kleuren staat aangegeven hoe het energieverbruik van het betreffende object is. Energielabels worden gebruikt bij apparaten als wasmachines, televisies, airconditioningsystemen, auto's en ook gebouwen als woningen en bedrijfspanden. Groene labels zijn het energiezuinigst, rode het minst zuinig. In het afgelopen jaar zijn de Energielabels herzien vanwege de toegenomen energiezuinigheid van voornamelijk apparaten en auto's. Men kan nu bijvoorbeeld machines met een A+, A++ en zelfs A+++ kopen.
Zoals gezegd bestaan er voor woningen en overige gebouwen ook Energielabels. Het Energielabel voor woningen is een complete rapportage waarin alle eigenschappen van de woning staan, de min-punten en de plus-punten met uiteindelijk een uitslag en aanbevelingen om het Energielabel te verbeteren. Standaard staat er informatie over de isolatie van het dak, gevel, muren, ramen en vloeren.
Een Energielabel mag alleen afgegeven worden door een erkend en gecertificeerd adviseur/adviesbedrijf.
Is een Energielabel nu verplicht of niet ?
Ja, een Energielabel is verplicht indien u uw woning wilt verkopen of verhuren. De verplichting geldt zowel voor gewone woningen als niet-woningen zoals kantoren, scholen, fabrieken en ziekenhuizen, bedrijfsverzamelgebouwen etc. U bent voor een Energielabel met rapportage rond de € 150 kwijt.
Wat is het effect van dakisolatie op Energielabels
Het effect van dakisolatie is groot op de energiezuinigheid van een woning en zal dan ook zwaar wegen bij de bepaling van het Energielabel. U kunt zomaar van Energielabel D naar C of B gaan.
Het belang van een Energielabel woningen
Naast de huur of hypotheek (rente en aflossing) zijn de energiekosten de hoogste maandelijkse lasten die verbonden zijn aan huisvesting. Indien daarop bezuinigd kan worden, heeft dat groot effect op de maandelijkse lasten die een bewoner kwijt is. Een dergelijke woning is dan ook waardevoller zoals we eerder meldden.
Door een up-to-date Energielabel heeft een nieuwe bewoner zekerheid betreffende de maandelijkse Energielasten en kan het zelfs een overweging zijn om een huis wel of niet te kopen.
VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN
In de regel verdient de investering in dakisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 5 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.
Dakplaten met isolatie
Veelgevraagde oplossing voor het isoleren van platte daken zijnde zogenaamde kant- en klare dakplaten inclusief isolatie en dakbedekking die vastgeparkerd/geschroefd kunnen worden. Essentieel hierbij is een goede aansluiting van de platen en op de aansluitingen moeten er wel nog aparte stroken aangebracht worden.