GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Dakramen en dakkapellen

Dakramen en dakkapelen hebben invloed

De meeste woningen met schuine/hellende daken hebben dakramen in het dak en/of een dakkapel. Dit zijn potenti le bronnen van energieverlies. Een dak wat uitstekend is ge soleerd kan desondanks toch heel energie onzuinig zijn vanwege het niet-ge soleerde dakkapel of het enkel glas en de kiervorming rondom het dakraam. Om een dak daadwerkelijk goed te isoleren, energiezuinig te krijgen en een behaaglijk en comfortabel binnenklimaat is het noodzakelijk om ook dakramen en dakkapellen mee te nemen in de isolatiewerkzaamheden.

Geïsoleerde dakramen zijn belangrijk

Geïsoleerde dakramen zijn belangrijk

Dakramen isoleren

Dakramen zijn een beduchte bron van luchtlekkages in een dak: vanwege slechte sluitingen, enkel glas en kiervorming isoleert het vaak maar een fractie beter dan een gewoon gas in het dak. Veelal is de beste oplossing om een nieuw dakraam te laten plaatsen waarbij deze goed afgekit moet worden op de aansluitingen.

Dakkapel isolatie

Een dakkapel is een uitbouw op een hellend dak en is bedoeld om de inhoud van de zolderruimte te vergroten voor bijvoorbeeld een slaapkamer of kantoorruimte. Daarnaast biedt het meer licht. Moderne en nieuwe dakkapellen worden kant en klaar aangeleverd en zijn vaak goed ge soleerd en voorzien van dubbel glas. Wat oudere dakkappelen en voornamelijk degenen die ter plaatse zijn gemaakt zijn echter minder goed ge soleerd en in het verleden vond men het niet waard om te investeren in bijvoorbeeld dubbel glas. Door de aanwezigheid van enkel glas verliest de zolder veel warmte en condenseert bovendien vocht tegen het koude glas. Al met al zorgt het voor een niet behaaglijke leefruimte

Dakkapel isolatie

en zeker indien het een slaapkamer betreft is het erg onprettig. Daarnaast is enkel glas vanzelfsprekend inbraakgevoeliger.

Er zijn verschillende soort dakkapellen zoals met zijwanden in glas en in een dichte uitvoering. Waar we nu naar kijken zijn de isolatiewaardes van de zijwanden en het platte dak. Het beste is om het platte dak van een dakkapel met de 'warm dak methode' te isoleren. Deze methode beschermt ook nog eens tegen de warmte van de zon. Met name op platte daken van dakkapellen kan de zonnewarmte voor een onprettig hoge temperatuur en dito benauwdheid zorgen op zolder.

Belangrijke aandachtspunten zijn de aansluitingspunten waar vaak kiervorming kan ontstaan.

Informatie over daken:

Functies dak

Functies dak

Een dak is een belangrijk onderdeel van een gebouw en naast bescherming tegen de elementen heeft het nog meer functies. Lees hier verder.

Kierafdichting

Aansluitingen tussen het dakbeschot en dakramen en dakkapellen zijn veelal slecht en in sommige gevallen kun je via kieren zo naar buiten kijken. Dit probleem is eenvoudig op te lossen door naden en kieren dicht te spuiten met purschuim en tochtende dakramen en kapellen te voorzien van tochtstrippen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

In de regel verdient de investering in dakisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 5 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.

Dakisolatie ook voor u ?