GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Isoleren buitenzijde dakbeschot

Warm dak isolatie

In geval van isolatie aan de buitenzijde van het dakbeschot blijft de gehele constructie warm. Men spreekt dan ook van een warm dak constructie.Isolatie aan de buitenzijde van het dakbeschot ofwel bovenop de onderconstructie luister nauw. Er zijn meerdere eisen die men hieraan moet stellen. Indien men namelijk de isolatie aan de bovenkant heeft dan zal deze ook voldoende sterk moeten zijn om de belasting te dragen van bijvoorbeeld mensen die er overheen lopen, installaties die erop staan of het gewicht moeten dragen van een sneeuwlaag of waterlaag.

Er moet dan gekeken worden naar eigenschappen van isolatiematerialen:

  • isolerende eigenschappen

  • samenhang

  • beloopbaarheid

Isolatiesysteem plat dak

Isolatiesysteem plat dak

Isolerende eigenschappen

varierend van > 0,05 (=slecht) tot 0,03 (zeer goed)

Samenhang

Hiermee wordt o.a. treksterkte bedoeld en vochttoetreding bestendigheid

Beloopbaarheid

Afhankelijk van het gebruik moet men hier een optimale combinatie zien te behalen tussen isolatiewaarde, beloopbaarheid en eventueel stevigere/dikkere dakbedekking

Hoe zit de isolatie vast aan de onderconstructie ?

Er zijn verschillende systemen mogelijk zoals

  • 1. isolatiemateriaal in plaatvorm los wordt gelegd op de onderconstructie, bedekt wordt met dakbedekking en daarop weer dakballast in de vorm van grind of tegels

  • 2. isolatiemateriaal dat is vastgeschroefd aan de onderconstructie

  • 3. isolatiemateriaal dat is vastgeplakt aan de onderconstructie

Belastbaarheid isolatie plat dak is van belang

Belastbaarheid isolatie plat dak is van belang

Bitumen of kunststof of rubber dakbedekking

Uiteindelijk wordt het isolatiemateriaal voorzien van dakbedekking zoals bijvoorbeeld bitumen of kunststof of dakbedekking. Kuntstof kan uit een vari teit van stoffen zoals PVC, Polyethyleen etc. bestaan.

Omgekeerd dak

Een bijzonder vorm van een warm dak isolatie is het zogenaamde omgekeerde dak: hierbij ligt het dakbedekkingssysteem (bijvoorbeeld bitumen) direct op de onderconstructie en ligt de isolatielaag (ge xtrudeerd polystyreenschuim (XPS) op de dakbedekking. Bovenop de thermische isolatie ligt weer dakballast in de vorm van grind of tegels.

Werking van materialen

Onder invloed van temperatuurverschillen, vochtverschillen, wind,zon, regen, belasting etc. krimpen en zetten materialen uit, zowel de onderconstructie, het isolatiemateriaal als de uiteindelijke dakbedekking. Specialistische kennis van deze materiaaleigenschappen en eventuele combinaties zijn essentieel en daarom moet plat dak isolatie aan de buitenzijde absoluut door professionals worden uitgevoerd, ook met garantiebepalingen in het achterhoofd (gemiddeld 10 jaar garantie op dakbedekking).

Prijs plat dak isoleren buitenzijde

In de regel verdient de investering in dakisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 5 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.