GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Polystyreen (EPS)

Wat is polystyreen (EPS) isolatie ?

EPS ofwel het bekende piepschuim is een kunststof schuim dat ontstaat doordat er een chemische koppeling van moleculen wordt uitgevoerd. De meest gebruikte kunststofschuimen in Nederland zijn:

  • ge xpandeerd hard polystyreenschuim (EPS)

  • ge xtrudeerd hard polystyreenschuim (XPS)

  • hard polyurethaanschuim (PUR)

  • hard phenolformaldehydeschuim (PF, resolschuim)

Door het verhogen van de temperatuur gaat het polystyreen uitzetten (expanderen) tot schuimkorrels. Na toevoeging van stoom wordt het uiteindelijk blokvormig en met machines worden ze op maat gemeten. De platen kunnen in verschillende dichtheid en gewichten geproduceerd worden.

Belangrijkste eigenschappen van EPS

Eigenschappen EPS

Goed warmte-isolerend vermogen

Beperkt samendrukbaar

Niet brandbestendig

Krimpt door veroudering

Niet bestendig tegen oplosmiddelen op basis van aardolie

=0,036

Prijs EPS korrels

In de regel verdient de investering in dakisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 5 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.

Isolerende eigenschappen

Isolerende eigenschappen van isolatiematerialen worden aangegeven door de warmtegeleidingsco ffici nt, zoals is aangegeven in onderstaande tabel

warmtegeleidingsco ffici nt

Beoordeling

> 0,05

slecht

0,045 0,05

matig

0,04 0,045

redelijk

0,03 0,04

goed

0,03

zeer goed