GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Dak geeft meeste warmteverlies

Panden uit jaren '60 en '70 slechte dakisolatie

In de jaren '60 en '70 zijn veel woningen met pannendaken gebouwd die niet ge soleerd werden en een zeer slechte luchtdichtheid hadden. Zowel de thermische isolatie als de geluidsisolatie van deze daken is minimaal. Het isoleren van deze daken zal een aanzienlijke verbetering opleveren zowel qua energiezuinigheid als qua leefcomfort.

Meeste warmteverlies via gevel en dak

Meeste warmteverlies via gevel en dak

Warme lucht stijgt en hierdoor verliest een woning via het niet-ge soleerde dak veel energie. Vanwege de grote oppervlakte van het dak wordt er veel warmte verloren. Het isoleren van het dak heeft dan ook veel effect, zowel op de energiekosten als op de behaaglijkheid.

Informatie over daken:

Functies dak

Een dak is een belangrijk onderdeel van een gebouw en naast bescherming tegen de elementen heeft het nog meer functies. Lees hier verder.

90 % huishoudens verwarmt met gas

Ruim 90 % van de Nederlandse huishoudens verwarmt de woning door middel van het stoken met behulp van aardgas. Gemiddeld verstookt een huishouden zo'n 1500 m3 aan gas per jaar voor het verwarmen van de woning en het verwarmen van het tapwater. Circa 75 % van het gasverbruik is voor het verwarmen van de woning wat neerkomt op zo'n 1125 m3 aan gas.

Dakisolatie situaties