GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Geen aantasting door vocht

Vocht, de grootste vijand van elk gebouw

Vocht heeft een desastreuze invloed op een gebouw. Materialen van gebouwen worden zondermeer in de loop der jaren aangetast door vocht en koude en vocht zijn ideale voedingsbodems voor schimmels en ongedierte. Het vakkundig (laten) isoleren van de woning zorgt ervoor dat de zolderverdieping niet aangetast zal worden en dat onderbeschreven nadelen gaan opspelen.

Ongedierte zoals zilvervisjes

Wie kent ze niet, de kleine en vlugge zilvervisjes die vooral voorkomen op donkere en vochtige plaatsen. Niet zelden begint een dergelijke plaag in de kruipruimte, kelder of zolder. Vooral op niet-luchtdichte en onge soleerde zolderverdiepingen kan ongedierte een gunstige broefplaats vinden. Naast zilvervisjes kunnen wespen, torren, vliegen en muggen zich daar nestelen.

Voor u het weet heeft het ongedierte zich door de gehele woning verspreid met alle schadelijke gevolgen van dien.

Schimmel

In de buitenlucht bevinden zich altijd kleine concentraties ongevaarlijke schimmelsporen. Op vochtige en koude ondergronden ontstaat organische stoffen die een ideale voedingsbron voor de schimmelsporen zijn. Schimmels ontstaan en verspreiden zich in snel tempo. Door schimmel wordt er dan binnenshuis veel schimmelsporen geproduceerd die zich weer af gaan zetten op andere wanden. Uiteindelijk worden de materialen van de woning aangevreten en veroorzaken de vele schimmelsporen ademhalingsproblemen.

Schimmel kan verwijderd worden door speciale middelen, echter de oorzaak van schimmel moet ook aangepakt worden en dat is zonder uitzondering vocht. Doorslaand vocht, optrekkend vocht, condensatie ,etc. zijn allemaal de oorzaak van schimmelgroei.

Rotting van materialen

Hout wordt in de loop der jaren bij een overdaad aan vocht aangetast. Het zal gaan rotten en ook hier zal ongedierte zoals torren op af komen waardoor het materiaal van de woning verder aangetast zal worden.

Ook reeds bestaand isolatiemateriaal zal bij teveel vocht aan rotten. Dit kan komen doordat eerder gedane isolatiewerkzaamheden niet goed zijn uitgevoerd.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

In de regel verdient de investering in dakisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 5 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.