isolerendak.nl

BESPARING OP ENERGIEKOSTEN

GROTE VERSCHILLEN IN VERBAND MET ISOLATIE

Wist u dat in een slecht geïsoleerde rijtjeswoning jaarlijks gemiddeld 2.100 m3 gas benodigd is om te verwarmen, terwijl een uitstekend geïsoleerde rijtjeswoning slechts 900 m3 aan gas nodig heeft?

Een hele forse besparing van maar liefst 1.200 m3 die u dus kunt behalen! Met een prijs van gemiddeld € 0,76 per m3 (begin 2021) bespaart u dan ruim € 912,- per jaar!

De besparing per jaar aan energiekosten doordat het dak van de woning wordt geïsoleerd is van meerdere factoren afhankelijk, zoals de omvang van de woning en het dak, de isolatiemethode en natuurlijk heel belangrijk het soort en de dikte van het isolatiemateriaal (dat bepaalt grotendeels de isolatiewaarde) . Ook is de soort verwarming van belang. Een ouderwetse combiketel is minder efficiënt dan een moderne HR++-ketel, waardoor besparingen ook weer kunnen variëren. Indien een zolder eigen verwarming heeft is de besparing ook weer groter.

Daarnaast is natuurlijk de prijs per kubieke meter gas van groot belang. De verwachting is dat deze in de toekomst zal blijven stijgen.

Hieronder ziet u een tabel met daarin indicatieve besparingsbedragen, uitgaande van ons standaard voorbeeld van een tussenwoning (rijtjeswoning) met 74 m2 dakoppervlak (hellend dak). Hierbij is uitgegaan van een besparing bij een zolderverdieping waar geen eigen verwarming is en een dakisolatie aan de binnenzijde van het dak. Indien een zolderverdieping ook een eigen verwarming heeft (radiator) dan is de besparing hoger.

Woning Besparing gas per m2 geïsoleerd dakoppervlakte per jaar Besparing per jaar aan Energiekosten
Rijtjeswoning met 74m2 dak 8,5 m3 per m2 per jaar 74 m2 x 8,5 m3 x € 0,76 = € 478,04

TERUGVERDIENTIJD

Bent u benieuwd naar de terugverdientijd van uw investering? Check hier dan dan de terugverdientijden van dakisolatie.

DE PRIJSONTWIKKELING VAN GAS

De toekomstige gasprijs is uitermate belangrijk bij het inschatten van de besparing op energiekosten. Voor 2021 ligt de prijs van gas gemiddeld op € 0,76 per m3. De verwachting is dat de gasprijs zal stijgen vanwege:

 

  • jaarlijkse inflatiecorrectie
  • verhoging belastingen en heffingen
  • verhoging wegens koppeling aan olieprijzen (welke door schaarste en grotere vraag dan aanbod zullen stijgen)
  • klimaatakkoord

VAN 1997 T/M 2012: MAAR LIEFST 120% (!) GESTEGEN

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft becijferd dat de prijzen voor energie van 1997 tot en met 2012 met maar liefst 120% zijn gestegen terwijl de gemiddelde prijsstijging van andere producten en diensten slechts 35% was. Met name het component gas heeft voor een grote stijging gezorgd.

Als we kijken naar nu, dan zien we dat de gemiddelde gasprijs in 2019 ten opzichte van 2018 ook weer fors is gestegen. Betaalde je in 2018 nog gemiddeld € 0,67 per m3, begin 2019 lag de gasprijs gemiddeld al op € 0,76 per m3.

Het is dan ook simpel: hoe hoger de prijs van gas gaat worden, des te groter zal uw voordeel cq. besparing op dat moment zal zijn en des te korter de terugverdienperiode wordt op dakisolatie!

 

WAT GAAT DAKISOLATIE ONGEVEER KOSTEN?

 

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Indicatieve prijzen

De prijs van dakisolatie wordt door meerdere factoren bepaald, zoals het

Lees verder
KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Besparing ENERGIEkosten

Wist u dat in een slecht geïsoleerde rijtjeswoning jaarlijks...

Lees verder
KRUIPRUIMTE ISOLEREN

TERUGVERDIENTIJD

De terugverdientijd van dakisolatie is de tijd, in dit geval enkele jaren, die het duurt

Lees verder
KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Dakisolatie is erg rendabel

Elke vorm van isolatie zorgt voor een verbetering van zowel comfort...

Lees verder