isolerendak.nl

WAT KOST HET?

DAKISOLATIE IS HEEL BETAALBAAR

Het isoleren van uw dak is een goede investering die zich dubbel en dwars terug zal verdienen door forse besparing op de energiekosten én doordat uw woning of gebouw meer waard zal worden.

Op deze en onderliggende pagina’s zullen we aandacht schenken aan de kosten van zowel het laten isoleren of het zelf isoleren van dak of zolder. Er worden indicatieve bedragen gegeven voor zowel het isoleren van platte als hellende daken als ook zoldervloeren. Uiteindelijke prijzen zullen natuurlijk afhankelijk zijn van uw specifieke situatie en wensen.

 

Om een voorbeeld te geven: er zijn tientallen soorten en merken isolatiematerialen met allemaal verschillende eigenschappen en ook verschillende prijsplaatjes. De ene soort isolatie is duurder dan de andere, 8 cm isolatie is duurder dan 3 cm isolatie enzovoort. Grofweg bent u tussen de €1.650,- en €4.500,- kwijt inclusief 21% btw voor hellende daken en zo’n € 65,- per m2 (incl. 21% btw) voor platte daken.

SUBSIDIES

Het is goed om te weten dat er diverse subsidiemogelijkheden zijn voor het energiezuiniger en duurzamer maken van uw woning of gebouw.

De bekendste is de BTW-verlaging op de kosten van arbeid voor het aanbrengen van de isolatie. Deze verlaging van 21% naar 9% btw betekent in feite een subsidie van 12%.

Per 1 januari 2021 is daar de regelings Investering Subsidie Duurzame Energie (ISDE) bij gekomen. Door minimaal 2 isolatiemaatregelen te nemen ontvangt men 20% subsidie op het totale investeringsbedrag.

Echter ook zonder subsidies is het zonder meer de moeite waard om te investeren in de verbetering van uw woning. Uw investering betaalt zich sowieso terug binnen tien jaar door alleen al de jaarlijkse besparing op de energiekosten.

SPOUWMUURISOLATIE IS OOK HEEL RENDABEL

Heeft u een woning van voor 1975? Dan bestaat de kans dat de ruimte tussen uw buitenmuren en binnenmuren (=spouw) niet geïsoleerd is.

Door het isoleren van uw spouwmuren ofwel het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie kunt u ook veel energie besparen met een lage investering en minimaal hak- en breekwerk. Binnen 1 tot 2 dagen kan dit project uitgevoerd worden zonder dat men uw woning hoeft te betreden. Door het aanbrengen van een patroon van boorgaten in uw buitenmuur kan men de spouwmuurisolatie aanbrengen en wordt uw woning warmer, comfortabeler en energiezuiniger.

Ook deze werkzaamheden kunnen uitgevoerd worden met de BTW-verlaging. Op deze website www.isolerenspouwmuren.nl kunt u alle ins en outs van spouwmuurisolatie teruglezen met duidelijke uitleg en voorzien van tekeningen.

 

WAT GAAT DAKISOLATIE ONGEVEER KOSTEN?

 

KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Indicatieve prijzen

De prijs van dakisolatie wordt door meerdere factoren bepaald, zoals het

Lees verder
KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Besparing ENERGIEkosten

Wist u dat in een slecht geïsoleerde rijtjeswoning jaarlijks...

Lees verder
KRUIPRUIMTE ISOLEREN

TERUGVERDIENTIJD

De terugverdientijd van dakisolatie is de tijd, in dit geval enkele jaren, die het duurt

Lees verder
KRUIPRUIMTE ISOLEREN

Dakisolatie is erg rendabel

Elke vorm van isolatie zorgt voor een verbetering van zowel comfort...

Lees verder